Ugledna nagrada za kratki filmu o Fiatu 500X

U milanskom pozorištu Teatro Elfo Puccini održana je 50. dodjela nagrade Key Award 2018, jedne od najpoželjnijih italijanskih nagrada za oglašivačke filmove.
  • Kratki film koji se bavi novim modelom 500X, a koji je marka Fiat napravila u saradnji sa kreativnom agencijom Leo Burnett, osvojio je jednu od najpoželjnijih italijanskih nagrada u oglašivanju.
  • Nadahnut „Povratkom u budućnost”, kultnim filmom 80-tih, kratki film „Okus sutrašnjice. Danas” objavljen je na kanalima društvenih mreža marke Fiat i imao je više od 42 milona pregleda, do sada najbolji rezultat grupe FCA.
  • Film je sniman u Torinu i Milanu u režiji Agoa Paninija i u njemu se u cameo ulozi pojavljuje čuveni glumac Christopher Loyd. Kratki je film najnovije poglavlje neraskidivog lanca koji povezuje Torino, marku Fiat i najbolju filmsku tradiciju od početka 20. vijeka.
  • To je originalan način predstavljanja najvećih noviteta na crossover vozilu Fiat 500 X, s nadograđenim stilom, motorima s potpuno novom grupom FireFly, naprednim sistemima pomoći u vožnji i njegovom vrhunskom povezivošću.

 U organizaciji grupe Meda Key koja objavljuje vodeće časopise u ovom području i referentno je mjesto za talijanske marketinške stručnjake, ugledna je nagrada dodijeljena kratkom filmu „Fiat 500X – Okus sutrašnjice. Danas” koji je pobijedio u kategoriji „Transport i energija”.
Videozapis koji je za firmu Movie Magic Production Company režirao Ago Panini prema ideji kreativne agencije Leo Burnett popratio je pokretanje prodaje novog 500X. Automobil se u filmu pretvara u čudesnu “vremensku mašinu” zadržavajući pritom stilske karakteristike legendarne 500-tice uz nove tehnologije “posuđene” iz budućnosti. To je osnovni koncept koji se provlači kroz reklamnu kampanju koji originalnom pričom prema kultnom filmu „Povratak u budućnost” odaje počast velikoj kinematografskoj tradiciji i ostvaruje veliki uspjeh na internetu: zabilježeno je više od 42 miliona pregleda na kanalima društvenih mreža marke Fiat što je do sada najbolji rezultat marke FCA.

Kratki film, „Fiat 500X – Okus sutrašnjice. Danas” odvija se u italijanskom gradu šezdesetih kada se mladi par vozi u modelu D serije Fiat 600 ulicama okruženima trgovinama, prolaznicima i automobilima iz tog razdoblja prizivajući nenadmašni italijanski stil koji će uskoro osvojiti cijeli svijet. Iznenada, grom udara u automobil i prebacuje ga u budućnost, našu sadašnjost i pretvara ga u Novi 500X: time se pokreće niz napetih situacija koje mladom paru omogućuju da otkrije sve nove karakteristike modela.

Tokom ovog jedinstvenog i uzbudljivog doživljaja protagonisti otkrivaju i ukazuju na sve inovacije: nove motore FireFly Turbo 1,0 i FireFly Turbo 1,3 koji je još jedan prvak u grupi poznatoj po dizajnu motora i koji su, baš kao i nevjerojatni kukci po kojima su dobili ime, najkompaktniji i najčišći izvori energije na vozilima marke Fiat. Istaknut je i sistem Uconnect 7’’ HD LIVE s ugrađenim sistemom za navigaciju i povezivost, potpuno novi LED farovi za bolju vidljivost i sigurnost, brojni sistemi pomoći u vožnji uključujući „Sistem prepoznavanja saobraćajnih znakova” sa sistemom za praćenje brzine „Speed Advisor” i „Sistemom za zadržavanje prometnog traka” kao osnovnom opremom na svim verzijama. Kratki film završava povratkom mladog para u svoje doba i dalje u novom 500X koje pozdravlja dobronamjerni gradski policajac kojeg glumi čuveni američki glumac Christopher Lloyd.
Osim toga i prvi član porodice 500 pojavio se u još jednoj kategoriji na ceremoniji Key Awards 2018. Reklamni film „Koji miris”, napravljen u saradnji firmi Perfume Holdiong i Leo Burnett, osvojio je prvu nagradu u kategoriji „Online commercial”. Film je obilježio početak prodaje uzbudljivog parfema 500, u verziji za žene i za muškarce koji su izradili maîtres parfumeurs firme Perfume Holding i koji je nadahnut mitskim vozilom Fiat 500, stilske ikone koju godine nisu okrznule i koja je ostala vjerna svom karakterističnom identitetu i uticala je na cijeli niz kreativnih djelatnosti, od dizajna do umjetnosti i od mode do filma.

 
 
 
  • Najbolja ponuda vozila i usluga
  • Iskustvo i stručnost
  • Sve na jednom mjestu

Kontaktirajte nas

Svetosavska 221, Glamočani, 78252 Laktaši
Bosna i Hercegovina
Prodaja vozila: +387 (0)51 507 349, +387 (0)51 507 344
Servis: +387 (0)51 508 606
Homologacija: +387 (0)51 508 601
Tehnički pregled: +387 (0)51 508 600
Računovodstvo: +387 (0)51 507 337
Finansije: +387 (0)51 507 336
FAX: +387 (0)51 585 093
Email: info@fiat-auto.ba

Lokacija