SAKRIJ BANER PRIKAŽI BANER

Prodaja guma

Marketauto d.o.o. usluge montaže i balansiranja guma za sve vrste vozila. Koristimo uređaje poslednje generacije za montažu i balansiranje guma.

 Balansiranje pneumatika se vrši uređajem Hofmann Geodyna 980L za putnički i laki teretni program i Hofmann Geodyna 4500 za teški teretni program i autobuse. Uređaji posjeduju digitalnu tehnologiju sa automatskim mjerenjem statičkog i dinamičkog debalansa, tačnim prikazom veličine i pozicije tega i pozicije tega na velikom LC displeju nove generacije. Prečnik i širina felge se unose rotacijom točka. Posjeduju program za sakrivanje tegova iz kraka felge kao i optimizaciju i smanjenje debalansa.

 

Ukoliko točkovi nisu pravilno balansirani dolazi do pojave vibracija na upravljaču, instrument tabli, sjedištima, što je pri različitim brzinama veoma neugodno. Pravilno balansirani točkovi produžavaju vijek trajanja pneumatika i utiču na udobnost vožnje. Ukoliko se pojave vibracije nakon balansiranja točka, treba izvršiti detaljan pregled pneumatika i feluga jer sama iskrivljenja i oštećenja istih mogu biti uzrok vibracija. Ukoliko se utvrdi neka vrsta oštećenja na točku, balansiranje će biti bez rezultata.

 

 

Montaža pneumatika vrši se uz pomoć uređaja Hofmann Monty 2300 za putnički program i laka teretna vozila. Za teška teretna vozila i autobuse koristi se Hofmann Monty 3650 sa dva hidraulična dijela i visinski podesivom glavom za demontažu.

 

Prilikom svake montaže-demontaže pneumatika vrši se detaljan pregled istih da bi se utvrdila moguća oštećenja radi optimalnog balansiranja pneumatika. Naša preporuka je da nakon zamjene pneumatika izvršite podešavanje geometrije trapa i na taj način višestruko produžite vijek trajanja pneumatika koji su u eksploataciji.

 

 
 

54167916.jpg
355201911.jpg
747942530.jpg