SAKRIJ BANER PRIKAŽI BANER
484834243.jpg

Fiat Tipom oko planete za 133 dana OBJAVLjENO 08/02/2017

Standardno opremljeni Fiat Tipo, bez neke posebne prethodne pripreme, završio je nevjerovatno putovanje od 41.000 kilometara (što je jednako obimu planete Zemlje) za samo 133 dana!

Epsko putovanja odvijalo se kroz 22 države i 122 grada, a vozač je bio novinar Okan Altan. Putovanje je počelo u Turskoj, gdje se ovo vozilo i proizvodi. Zatim se prešlo u Grčku, Bugarsku, Rumuniju i Ukrajinu, prije ulaska u Rusiju. Dalje je izabran put koji prati trans-sibirsku željeznicu, gdje se putovalo 11 sati dnevno, ukupno 8 dana.

Nakon toga ušlo se u Japan, da bi se Tipo u Jokohami ukrcao u brod koji ga je prevezao u Meksiko. Zbog birokratske greške, Altan je morao čekati 11 dana prije nego što je stupio na sjevernoamerički kontinent.

Srećom, put je nastavljen i u Meksiku je vozilo ponovo ukrcano na brod, odakle je nakon 40 dana prevezeno u Veliku Britaniju. Dalje je Tipo prošao kroz 14 država, uključujući Holandiju, Njemačku, Francusku, Švajcarsku, Austriju i Italiju, da bi nakon 400 časova vožnje, stigao kući.

Usprkos teškim uslovima po mnogim prevezenim cestama, Fiat Tipo je prošao ovaj neobičan stres-test bez mehaničkih problema ili ogrebotina. Jedine posjete servisu podrazumijevale su zamjenu dvije probušene gume, te rutinsko održavanje.

Čestitamo na upornosti novinara, te Fiatu na pokazanoj pouzdanosti i izdržljivosti svog modela Tipo.